Hambast alanud põletik võib tappa

esmaspäev, 22 mai
Autor: Terviseuudised

Hammastest johtuvad akuutsed põletikud tuleb välja ravida enne, kui need põhjustavad teisi tõsiseid terviseprobleeme.

Põletikuraviga venitamine või puudulik ravi võivad viia eluohtliku seisundini, vahendab Soome arstide ajaleht Mediuutiset sealset uut ravijuhendit.

Uuringud on näidanud, et isegi kuni 20–30% kõigist tervet organismi haaranud põletikuga intensiivravi vajanud patsientidest, kelle haigus sai alguse hambapõletikust, surevad. Kui patsiendil on tõsise infektsiooni tunnused, tüsistusi soosiv krooniline haigus või pikaajaline ravi, tuleb ta hammaste ravi võtta ette erakorralisena. Ravijuhendi kohaselt on antibiootikumiravi alati teisene ja see ei asenda hambaravi.

Ravijuhendis tuletatakse ühtlasi ka meelde, et bakterid on antibiootikumide suhtes muutunud kogu maailmas varasemast resistentsemaks. Eelistada tuleks ühekordse annusega antibiootikume ja antibiootikumikuure määrata vaid riskipatsientidele ning olukorras, kus hambapõletik on tõsine, kui suus on mitmeid põletikukoldeid või kui operatsioon on laiaulatuslik või ravi pikaajaline. Korralik hambapesu, regulaarne hambaarstikülastus ja suupiirkonna põletike efektiivne ravi on kõige olulisemad tegurid hambapõletike ennetamiseks.

Perearsti nõuandetelefon

  • Lühinumber 1220 või +372 634 6630 (Eestist ja ka välismaalt)
  • Telefon töötab ööpäev läbi, ka nädalavahetustel ja riiklikel pühadel

Tagasiside

Kui te soovite anda meile tagasisidet, siis palume teil täita allolev ankeet. Teie arvamus on meile oluline! Tagasisidevormi kaudu me meditsiinilist nõu ei anna. 
Nimi
E-post*
Telefon*
Pealkiri*
Sisu*
Please leave empty: