Gripp on võtnud juba 74 inimese elu

kolmapäev, 11 aprill
Autor: Terviseuudised

Tänavune taanduv gripihooaeg on kustutanud 74 inimese eluküünla, mis on võrreldes näiteks eelmise aasta 48 liiklussurmaga varsti kaks korda rohkem.

Kahe nädalaga on lisandunud paarkümmend surmajuhtumit.

Terviseameti pressiteate järgi on gripist tingitud tüsistuste tõttu on sel hooajal lahkunud 74 inimest. Gripp taandub, kuid levik on endiselt lai. Lahkunud on eakad, pisikese lapsi tänavu surmajuhtumite seas ei ole. Lahkunute mediaan vanus on 79 eluaastat. Haiglaravi kestvus oli neil inimestel keskmiselt 7,2 päeva, üks suri kohe esimesel päeval ja üks oli enne haiglas ühe kuu ja ühe nädala, siis ikkagi suri.

Aasta tagasi suri grippi pisut üle 40 inimese.

14. nädalal (2-8.04.2018) pöördus arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 5258 haigestunut, neist ligi 44 protsenti olid lapsed. Kui haigestunute üldarv vähenes vaid kolme protsendi võrra, siis grippi ja gripilaadsetesse haigustesse haigestumine  vähenes nende hulgas vastavalt 18 ja 15 protsenti.

Terviseameti gripispetsialisti Olga Sadikova sõnul oli eelmine nädal selle aasta esimene, mille jooksul ei täheldatud haigestumuse kasvu üheski vanusrühmas. „Grippi haigestumuse intensiivsust saab nüüd hinnata madalaks, kuid levikut endiselt laialdaseks,“ ütles Sadikova.

Hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 1560 inimest, neist 173 on lisandunud viimase kolme nädala jooksul.

 

Perearsti nõuandetelefon

  • Lühinumber 1220 või +372 634 6630 (Eestist ja ka välismaalt)
  • Telefon töötab ööpäev läbi, ka nädalavahetustel ja riiklikel pühadel

Tagasiside

Kui te soovite anda meile tagasisidet, siis palume teil täita allolev ankeet. Teie arvamus on meile oluline! Tagasisidevormi kaudu me meditsiinilist nõu ei anna. 
Nimi
E-post*
Telefon*
Pealkiri*
Sisu*
Please leave empty: