Gripiblogi, 46. nädal: haigestumine grippi püsib veel madal

neljapäev, 21 november
Autor: Terviseamet

46. nädalal ehk perioodil 11.-17. november pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 2704 inimest, neist 52,6 protsenti olid kuni 15-aastased lapsed.

Vanuserühmade järgi haigestuvad enim kuni viieaastased lapsed.

Etioloogilise struktuuri arvestuste alusel saab öelda, et viirusliku etioloogiaga haigestumiste arv moodustab 71,9 protsenti, ülejäänud 28,1 protsenti haigusjuhtudest põhjustasid erinevad mikroorganismid.  Viirusnakkused olid peamiselt seotud rinoviirusega (39%) ja paragripiviirusega (14,1%). Laboratoorselt kinnitati veel 1B-gripiviirus.  

Gripitaolistesse haigustesse ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine püsib stabiilsena ning endiselt madalal tasemel. Registreeritakse üksikud gripiviirusega seotud juhte, püsivat gripiviiruse levikut ei ole veel täheldatud.

Haigestumine Euroopa regioonis

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus Euroopa regiooni kõikides riikides madal. Püsivat gripiviiruse levikut ei ole veel täheldatud üheski riigis, kuid registreeritakse üksikud gripiviirusega seotud haigusjuhte.

Perearsti nõuandetelefon

  • Lühinumber 1220 või +372 634 6630 (Eestist ja ka välismaalt)
  • Telefon töötab ööpäev läbi, ka nädalavahetustel ja riiklikel pühadel